06 April 2014

Puerto del Carmen, Lanzarote - Islas Canarias March 2014


Aamuvarhain Helsingin lentokentällä, aamupäivällä jo Puerto del Carmenin rantamaisemissa.
Palmut ja kaktukset muistuttivat siitä, että etelässä ollaan.




Maaliskuun loppu vaikutti miellyttävän rauhalliselta.
Lähinnä englantilaisia talvehtijoita ja lomailijoita.
Hiekalla ei voinut kävellä pitkään avojaloin - se poltteli jalkapohjia. 



 Koska merivesi on keväällä uimiseen aivan liian kylmää, niin päädyimme Alondra "Villoihin" lämmitetyllä uima-altaalla.

Koko alue oli aidattu ja alueen sisäänkäynnit suljettiin iltaisin.
Jokaista villaa ympäröi aita, joten yksityisyys oli taattu.


Karua maaperään oli piristetty kukkaisutuksin ja koristein. 



Pitkien kävelyretkien jälkeen oli mahtava palata omalla pihalle ja pulahtaa uimaan. 

Uima-allas oli noin 10 metriä pitkä.

Kaikilta katseilta suojassa. Uimapuku ei pakollinen.



Paikalliset kertoivat, että maalis- ja heinäkuussa tuulee (siis todella tuulee). Tämä piti paikkansa.

Testailen tässä, millaiseksi päivä on tulossa. Istun toisen maakuuhuoneen lattialla.


Näkymä olohuoneesta.

Näkymä toisesta makuuhuoneesta.

Hotellin henkilökunta peitti altaan yöksi ja kävi puhdistamassa sen joka aamu.



Naapurisatamassa oli Michelin -ruokaopaskirjan suosittelema ravintola Amura.
Sinne siis venetaksilla.

Puerto Calerossa saavuimme suoraan huvivenesatamaan, jonka takana oli ostoskatu täynnä merkkiliikkeitä (aitoja..?)

Ravintola AMURA oli myös satamassa.

Saavuimme aikaisin iltapäivällä, joten terassi oli tyhjä.
Tosin maanantai ei ollut muutoinkaan ruuhkaisin päivä, tarjoilijan mukaan.



Terassi oli meidän ja tarjoilu oli sen mukaista - erinomaista.
Kun me olimme loppusuoralla, muut alkoivat saapua illastamaan.

Aloitimme Martinilla ja ihailimme edessä avautuvaa maisemaa.

El Grifosta tuli viikon ystävämme. Tämä valkoviini oli saaren omaa tuotantoa. Todella hyvää!
Punaviineihin emme tutustuneet. Tarjoilija kertoi, että valkoviini ja jälkiruokaviinit ovat parasta mitä saari tarjoaa - punaviini ei.

Kinkku ibérico 

Kinkkua, juustoja aluksi

Meriahvenkroketteja ja lisukekastikkeet

Mustariisirisotto mustekalalla ja gambaksilla

Karamelisoitu juottopossu perunoiden ja omenien kera.

Málaga Virgen ja Moscatel -jälkiruokaviini

LA TEGALA -ravintola
Tätäkin kehuttiin mennen tuleen, myös Michelin -opas. Odotukset eivät täyttyneet.Yrittävät todella = liikaa, lopputulos oli sekava.


Aulassa oli esillä artikkeleita ravintolan kokista Germano Blanco, joka tuli illan päätteeksi kiittämään meitä. Ehkä koska otimme kuvia vai koska puhuimme ranskaa. Tai sitten kiitti kaikkia..


Ravintolan baari

Sellerivaahto, oliivihelmi, erilaiset öljyt ja riisichililastut olivat ravintolan ensitervehdys

Aloitimme illan hummeri - ibéricokinkku - jugurttinappi- kirsikkasorbetti -salaattilla.
Raikas, mutta jugurtti ja sorbetti (sinänsä hyviä) eivät tuoneet mitään lisää tähän annokseen.

Hummerikanarisotto. Riisi oli jäänyt hieman raa'aksi. Liemi oli liian voimmakkaan makuinen. Kana yksin oli maukas. Yhdistelmä ei toiminut. Lautanen muistutti enemmänkin keittoa.


Keisarihummericannellonit maistuivat. Tämä oli alkupala. Tosin tilaamani pääruoka ei ilmestynyt koskaan. Hyvä niin, koska olin tilannut myös risoton pääruuaksi.

Riz au lait - "riisipuuro" vuohenjuustovaahdolla.

Kolmen suklaan jälkiruoka

Sitten illan vaikein päätös. Pyysimme Moscatel -jälkiruokaviinejä ja vain Lanzarotelta.
Emme tietenkään tunteneet niitä, joten saimme eteemme kolme eri vaihtoehtoa. Tästä suuri + ravintolalle.

Testaus alkakoon!


CASA ROJA -ravintola
Olimme jo kertaalleen illastaneet tässä ravintolassa. Illat olivat koleita, joten päätimme palata terassille lounastamaan.



Yksi parhaista terassinäkymistä.

Ibérico -kinkku päätyi joka kerta pöytäämme. Grillatut vihannekset, valkosipulichiligambakset ja perinteiset kolme salsaa, valkosipulitomaattileivät. Pieni snack!

Iltanäkymä vanhassa satamassa



LA LONJA -ravintola
Vasemmalla ravintola, oikealla kalakauppa. Voiko tämän tuoreempaa yhdistelmää olla.
Paikallinen suositteli tätä ravintolaa, koska muissa ravintoloissa käytetään useimmiten pakaste-tuotteita!





Grillattua Lanzarote -juustoa, vihreää mojokastiketta, suolaperunoita,  valkosipuligambaksia (yes), grillattuja vihreitä paprikoita ja perinteiset kastikkeet (valkosipuli-, vihreä ja punainen mojokastike).
Jääkylmä olut San Miguel sopi hyvin juomaksi.

Kokonainen grillattu meribassi, nurkan takaa.

Crema Catalana

BODEGA -ravintola
Meille nro 1 - kohteen parhaat tapakset. Täynnä joka ilta.
A must go!
(Illastimme kolme kertaa tässä ravintolassa. Alla kooste annoksista. Kaikki eivät edes päätyneet tähän)




Joo, Bellota ibérico-kinkkua ja valikoima saaren juustoja, oliiveja ja El Grifo blanco seco -viiniä.
Voisin elää näillä..

ja näillä..

Maissipaneroituja jättikatkarapuja parmesaanifondyylla.

Bacalaokroketit (suolakuivattu turska) tomaatticonfit

Friteerattuja bacalaopaloja

Mustekalaa à la Galicia

Grillattuja valkoisia gambaksia Lanzaroten merisuolassa

Karitsanlihapullia tomaattioliiviöljykastikkeessa + paistettuja perunoita.

Vasemmalta: grillattua babymustekalaa karamelisoiduilla mojokastikkeilla, makeita mustamakkarakroketteja tomaattikastikkeella ja bacalaokroketteja.

Oikealla ylhäällä: uunissa paistettua kevätkaritsaa
Alhaalla: vasikan-, härän- ja porsaanfilettä - paistettiin kuumalla kivialustalla.
Päivisin suunnistimme meidän suosikki terassille "Dreams"




c'est la vie!

1 comment:

Anonymous said...

WOW! Absolutely beautiful. I see you had a nice vacation. Good for you. Kjell

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...