Amandine
1) Valmista ensin sokeritaikina.
Sekoita seuraavat ainekset käsin kunnes ainekset ne ovat hyvin sekoittuneet:
200 g vehnäjauhoja, 125 g voita, 80 g tomusokeria, 50 g mantelijauhetta. Tämän jälkeen lisää joukkoon 1 kanamuna, muotoile taikinasta tasainen pallo. Laita se tunniksi viileään.
2) Mantelikreemi: sekoita 100 g mantelijauhetta ja 100 g ruokosokeria, lisää huoneenlämpöisiä voinokareita 100 g, 2 kananmunaa ja 2 rkl Amarettoa - sekoita tasaiseksi massaksi. Laita viileään.
3) Esipaista taikina. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla, siirrä piirakkavuokaan ja paista 170 °C noin 15 minuuttia.
4) Ota pohja uunista. Levitä mantelikreemi pohjalle. Lisää *päärynänpuolikkaat mieluiten "tasainen" puoli ulospäin (*käytimme säilyke sellaisia). Pistä piirakka 190 °C uuniin vielä noin 20-25 minuutiksi, kunnes mantelikreemi on saanut kunnon värin. Ota hieman talteen päärynälientä, lisää joukkoon sokeria, keitä paksummaksi.
5) Ennen "kumoamista" ja tarjoilua anna piirakan jäähtyä vähintään tunti ja voitele päärynät kiiltäviksi sokeriliemellä.
Voit käyttää esim. tuoreita aprikooseja tai korvata hedelmät vaikka manteleilla.
No comments:
Post a Comment