Ragoût carélien
Leikkaa paloiksi 500 g osso buccoa ja 500 g porsaan kassleria. Laita lihapalat pataan (älä ruskista), lisää päälle osso buccon luut ja kaada päälle 1/2 l vihanneslientä, 2,5 dl kuivaa valkoviiniä, 1 laakerinlehti, 1 silputtu sipuli, suolaa ja mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen noin kaksi tuntia. Tämän jälkeen poista luut, lisää joukkoon 1/2 kg porkkanaviipaleita ja anna vielä kiehua kannen alla noin 45 minuuttia. Tällä välin paista pannulla herkkusieniä ja pekonia. Kun em. 45 minuuttia on kulunut, voitkin lisätä joukkoon herkkusienipekonisekoituksen. Keitä lientä kokoon, nyt ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Halutessasi voit lisätä muutaman ruokalusikallisen kermaa. Tarjoiluvaiheessa ripottele päälle pilkottua persiljaa ja kirveliä.Ranskan maaseudulla pata tarjoillaan, ainakin joskus muinoon, voissa paahdetun leipäviipalen kera.
No comments:
Post a Comment