06 October 2011

Purjokinkkugratiini 6.10.2011

Poireaux au jambon
Kypsennä purjopalat vedessä. Kierrä kinkkusiivu purjon ympärille. Laita
rullat uunivuokaan, peitä béchamel-kastikkeella ja ripauta päälle juustoraastetta. Laita uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pinta on saanut väriä.
Kastiketta voi toki varioida. Lisää béchameliin lusikallinen tomaattipyrettä (kastike ranskaksi nimeltään "Aurore"), tai lisää keltuainen ja vatkaa valkuaiset ja lisää varovasti kastikkeeseen. Tuloksena soufflé-tyyppinen annos.
Purjojen sijasta endiivit käyvät mainiosti.
Nämä kinkkupurjorullat ovat todella peruskotiruokaa Ranskassa.
Valkoviini sopi mainiosti ruokajuomaksi.
PS. alkuperäiset kuvat epäonnistuivat, kuvassa kylmiä versioita...vähemmän glamuuria.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...