Escalope au cidre
Tämän aterian tekemiseen menee noin 10 minuuttia. Jos menee yli 10, niin tekniikassa on petrattavaa.
Paista possunleikettä pari minuuttia molemmilta puolilta, ota talteen paistinliemi kaatamalla paistinpannulle runsan lasillinen siideriä (ranskalainen Ecusson Cuvée Spéciale), lisää kuivattua tai tuoretta rakuunaa, vähän kermaa, suolaa ja pippuria. Anna kiehua 6 minuuttia, jotta kastike kiehahtaa kasaan ja liha kypsyy. Tarjoilun yhteydessä lisää persiljaa.
Ranskalaista Fast Foodia!
Tätä reseptiä voi varioida helposti: 1) kun liha on paistettu, flambeeraa se calvadoksella 2) paista omenanpaloja voissa (granny smith, hapan omenalajike), mausta pippurilla 3) käytä siiderin ja rakuunan sijasta valkoviiniä ja sieniä tai voissa paistettuja viinirypäleitä, tarjoile tuorepastan kanssa 4) possun sijasta kanaa tai valkolihaista kalaa jne. Variaatioita on
pitkä lista.
Voilà!
PS. Voisin syödä kauhalla tuota siiderikastiketta, se on niin hyvää!PPS. Onneksi minulle jäin hieman siideriä juotavaksi.
Crème Expresso
Sekoita kanamunat (esim. 2 kanamunaa ja 2 keltuaista jne.), punainen maito, kerma, sokeri ja puoli kupillista voimakasta italialaista expressoa. Laita noin 170 asteiseen uuniin vesihauteeseen (bain marie) 30 minuutiksi. Anna jäähtyä uuninluukku auki ja pistä jääkaappiin. Tarjoile esim. ranskalaisten "Palet keksien" kanssa. Keksit tulevat Bretagnesta ja ne muistuttavat englantilaisia short breadsejä. Pure beurre - silkkaa voita.
-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
No comments:
Post a Comment