Tagliatelles carbonara
Carbonarasta näkee kahta koulukuntaa; ne, jotka käyttävät kermaa ja ne, jotka eivät. Ensimäisessä koulukunnassa kanamunat vatkataan parmesaanin ja mustapippurin kanssa. Kypsä pasta lisätään kylmään kanamunaseokseen. Pasta laitetaan liedelle (ei liian kuuma), sekoitetaan ja viimeisenä lisätään paistettu pekoni.Tarjoiluvalmis.
Toisessa pastan valmistus on periaatteessa sama. Ero tulee siitä, että kastikkeeseen käytetään ainoastaan keltuainen, kerma, parmesaani ja mustapippuri. Molemmat kyllä maistuvat!
Jaa aah, punaviini maistui tämän kermaversion kanssa. Tyyliin olisi sopinut italialainen punaviini (Valpolicella, Lacrima Christi tai ihan vain Chianti), MUTTA eihän meillä suosita eikä suositella muuta kuin ranskalaista viiniteollisuutta!
No comments:
Post a Comment