Asperges au caramel balsamique
Jos teillä ei ole parsapidikettä (vai mikä sen nimi on) ja keitätte parsat vaaka-asennossa, niin usein parsat jäävät tyvestä kovaksi. -> Laita parsatangon ympärille lanka ja ripusta kattilaan siten, että voit ensin keittää tyviosasta.
Karamellisoitunut balsamico: laita kattilaan noin 100 ml balsamicoa. Jos laatu ei ole ihan top, lisää joukkoon hieman fariinisokeria tai tavallista sokeria. Laatubalsamicoon ei tarvitse lisätä mitään.
Kiehauta kasaan niin kauan kuin kattilan pohjalla on enää 3-4 ruokalusikallista siirappimaista, notkeaa balsamicoa.
Tarjoilu parmankinkun, parmesaanilastujen, extra virgin oliiviöljjyn ja mustapippurin kanssa (ei suolaa!).
Voit tarjoilla parsat kylminä alkupaloiksi, lämpiminä menee jo pääruokana.
PS. Tee itse - hyviä ja edullisia verrattuna ravintoloiden "parsaviikkoihin"!
No comments:
Post a Comment