05 February 2011

Karitsan curry ja köyhät ritarit 5.2.2011

Curry d'agneau
Paista karitsanpotka luineen kasarissa. Lisää valkosipulia, vähän garam masala -maustetta, kanelia ja tähtianis. Jatka hiljaista paistamista ja lisää hieman vettä. Nyt voit lisätä makusi mukaan currytahnaa, kookosmaitoa (kookoskerma on aika tuhtia), rusinoita, cajunpähkinöitä tai suolattomia maapähkinöitä (joita meillä ei ollut), mustapippuria ja punaista chiliä. Kypsennä hiljalleen 75 - 90 minuuttia kunnes liha irtoaa helposti luusta. Tämän jälkeen tartu sipuliin, pilko ja paista pannulla, lisää hieman sokeria. Kun liha on melkein kypsä, ota potka kasarista ja irroita luu. Paloittele liha. Pistä takaisin kasariin ja lisää paistetut sipulipalat. Nosta lieden lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hieman kasaan. Viisi minuuttia ennen tarjoilua lisää persiljaa ja tuoretta korianderia. Tarjoile Basmati-riisin kanssa.

Jos haluat päästä lähemmäs Intiaa, niin tee riisi seuraavasti: laita kasariin öljyä, kardemummasiemeniä, kordianderin-, sinappi-, kanelitanko, tähtianis. "Paista" ainekset, jotta öljy maustuu. Lisää öljyyn riisi ja kookosmaito. Kypsennä riisi kunnes se on imenyt kookosmaidon. Lisää lopuksi tuore korianderi. Tarjoile Nam-leivän kanssa ja juomaksi Lassia (valmistetaan sekoittamalla jogurttia veteen, suolaan ja mausteisiin esim. kardemumma).
Curryresepti toimii hyvin kanan, kalan tai katkarapujen kanssa tai vegeversiona (linssit, munakoiso).


Pain perdu
Nautittiin tänään appelsiinimarmeladin kera (Bonne Maman - Oranges amères).

Expresso ja amaretto


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...