06 February 2011

Sisäelinmakkara eli "Andouillette" - entrecôte & roquefort-kastike 6.2.2011

Andouillette grillée 
Sisäelinmakkara - ranskaksi "Andouillette", voiko tyypillisempää ranskalaista herkkua olla! Tämä maku- ja hajunautinto ei ole kyllä iskenyt minuun vaikka olen yrittänyt. Täytynee syntyä ranskalaiseksi voidakseen arvostaa tätä (vr. mämmi). Acquired taste!
Mistä tämä herkku koostuu: sian vatsalaukusta, mausteista, pippurista ja suolasta. Sian suoli täytetään tällä sekoituksella. Kypsennetään maustetussa liemessä. Ranskassa voit ostaa näitä makkaroita tuoreina "charcuterie" (leikkelekaupasta) tai pakattuina supermarketeista.
Andouillette tarjoillaan aina grillattuna vahvan Dijon sinapin, kermasinappikastikkeen tai pippuri- kanssa.
Jérôme nautti sinapin kera - perinteisin tapa.
Makkaran grillaus vapauttaa sellaisen hajun, että vähemmästäkin ruokahalu häipyy. Haju leijuu vielä pitkään..No, toisella meistä on tyytyväinen hymy päällä.
@ Hillka, encore merci. J.

Entrecôte au roquefort
Ei kaipaa selityksiä. Voisin kauhoa tuota roquefort-kastiketta suoraan lusikalla...suurta herkkuani. Ja tosiaan käyttäkää em. juustoa.
Ei olla törmätty vielä tähän yhdistelmään ravintoloissa. Tosin nykyisin ravintoloissa tulee käytyä niin harvoin.
Punaviini: château Cesseras (Minervois)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...