Saumon à la vinaigrette de tomate
Vinaigretti: leikkaa tomaattiliha kuutioiksi, pilko mustat oliivit, kaprikset (tänään ei löytynyt meidän kaapista), basilika & persilja (eikä löytynyt korianderia, kesällä hyödynnä uusien sipulien varret). Lisää extra virgin oliiviöljy, sitruunamehu, chilisekoitus, tabasco ja ranskalainen Guérande-merisuola. Kesällä vinaigretti maistuu kylmänä, näin talvella hiukan lämmitettynä. Lämmitimme siis vinaigretin. Koska lohi on rasvinen kala, niin voitele fileet öljyllä, mausta suolalla ja paista paistinpannulla (et tarvitse enää rasvaa) tai pistä grilliin. Ylimääräisen rasvan voi poistaa pyyhkimällä fileet talouspaperilla. Tarjoile vinaigretin kanssa ja vihreän salaatin kanssa. Et tarvitse salaatille omaa kastiketta, hyödynnä vinaigretti.
Vinaigretti sopii hyvin tuoreille, grillaukseen sopiville kaloille: sardiini, makrilli, tonnikala (löytyy ainakin Hakanimen kauppahallista).
Valkoviini: Muscadet sur Lie (kuiva)
Jälkiruoka: vadelmapiirakka (pakaste) ja expresso
No comments:
Post a Comment