30 January 2011

Karitsaa pannulla, valkosipulikanttarellit ja puolukkasurvos 30.1.2011

Agneau poelé à l'ail & chanterelles
1. paista perunasiivut oliiviöljyssä, lisää tinjamia, suolaa ja pippuria.
2. paista karitsanfileet pannulla (rose/medium rare). Tarkista sormitestillä: paina sormella, jos liha painuu ja liha on vielä pehmeää, niin olet todennäköisesti rose-asteella. Pidä fileet lämpimänä uunissa. 
Lisää hieman vettä paisinpannulle, jotta saat lihanesteet talteen. Pistä neste talteen.
3. syksyllä pakastimme kanttarelleja. Joten otimme osan niistä sulamaan. Ota talteen sienten sulamisen aikana syntynyt liemi. Laita kanttarellit kastikekasariin, lisää voita ja öljyä ja paiste kanttarellit kevyesti. Joukkoon tähän ensin valkosipulia ja sitten persiljaa. Nyt on aika lisätä sieniliemi ja karitsan liemi. Kiehauta nopeasti. Poista liedeltä, lisää hieman voita. Maista suolan ja pippurin tarve.

Tarjoile tinjamiperunoiden, kastikkeen ja puolukoiden kanssa.
Miksi pyramidiasettelu? Liha pysyy ehkä kauemmin lämpimänä kuumien perunoiden päällä.
Karitsa maistuu varmasti  niillekin, jotka kaihtavat sitä voimakkaan maun pelossa...
Punaviiniksi sopivat esim. Côtes du Rhône, Beaujolais, Bourgueil jne.

Juustot ja Bourgueil täydensivät tämän aterian.
Jälkiruokana odottaa vadelmapiirakka.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...