10 October 2010

"Vietnamilaiset" Nem-kääryleet à la Jérôme 10.10.2010

Nems vietnamiens
Näiden rullien teko on paras esittää kuvin.

Vaihe 1
Täyte: jauhettua sianlihaa, jättikatkarapuja (leikattu paloiksi), valkosipulitikkuja (valkosipulin varsi?), raastettua tuoreinkivääriä, korianteria, light ja dark soijakastiketta, kalakastiketta (fish sauce), seesamiöljyä, riisiviinietikkaa (olisi pitänyt löytää riisiviiniä tai kuivaa sherryä) ja maissijauhoja.
Vaihe 2
Tässä on siis vietnamilainen  "rice paper" (Banh Trang)  ohuen ohut riisipaperi. Hätätilassa voit käyttää filotaikinaa, mutta tulos ei ole sama.
Vaihe 3
Ota yksi Banh Trang ja kostuta molemmat puolet vedellä. Laita noin kaksi ruokalusikallista täytettä riisipaperille ja käännä alareuna täytteen päälle. Tämän jälkeen "sivureunat" käännetään täytteen päälle. Rullaa kääryle.
Tuloksena pitäisi olla...

Vaihde 4
Kypsennä kääryleet kuumassa öljyssä kultaiseksi n. 10 minuuttia. Tarjoile kuumana salaattilehteen ja mintunlehtiin käärittynä. Pitäisi kai alkuperäisesti tarjota vietnamilaisen nuoc-mam -kastikkeen kanssa. Meillä ei ko. kastiketta ollut, joten kokki dippasi kääryleitä sweet chillli- kastikkeessa ja minä Guilin Hot Chilli - tahnassa, jota jatkoimme hieman öljyllä.
Kääryleet olivat tosi MAUKKAITA, ei tarvitse enää lähteä ravintoloihin...
Myöhemmin jälkiruuaksi vadelmapiirakkapala ja expresso.

1 comment:

Anonymous said...

I like that song alot. Better than original

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...