20 January 2013

Purjovinegretti 20.1.2013

Poireaux vinaigrette
Tämä todellinen ranskalainen klassikko näyttää helpolta ja edulliselta - sitähän se onkin. Jokaisen *paikallisherkkukaupan valikoimissa on purjovinegretti tai löydät annoksen perinteisten brasserien ruokalistoilta (*charcuterie tai traiteur).
Leikkaa purjojen vihreästä osasta noin 2/3 osaa pois, leikkaa varret kahtia ja huuhtele ne hyvin. Keitä kunnes purjot ovat lähes "ylikypsiä" - noin 1,5, tuntia. Poista purjot varovaisesti vedestä, jäähdytä ja anna liian nesteen valua pois. Tällä välin voit valmistaa vinegretin; auringonkukkaöljyä, valkoviinietikkaa, pippuria, chiliä, merisuolaa, persiljaa ja paljon hienoksi silputtua keltasipulia (voit halutessasi pilkota keitetyn kananmunan kastikkeeseen).  Laita astian/muovirasian pohjalle kerros purjoja, lisää vinegrettiä, toinen kerron purjoja ja taas päälle vinegrettiä. Voit lisätä lopuksi hieman öljyä. Laita systeemi jääkaappiin maustumaan päiväksi tai kahdeksi. Loistava alkuruoka sellaisenaan tai pääruoan lisuke kylmän lihan kanssa. Helppoa, mutta taivaallisen hyvää. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...