Filet de porc aux pruneaux & morilles
Lämmitä öljyvoiseos kasarissa, ruskista vähintää 500 kg porsaan sisäfilettä kauttaaltaan. Siirrä file hetkeksi sivuun. Pistä nyt kasariin kaksi hienoksi pilkottua porkkanaa, kaksi salottisipulia ja valkosipulia. Anna pehmetä/kypsyä rauhassa. Lisää file takaisin kasariin, ripottele päälle pippuria ja suolaa. Viimeistele kastike. Lisää siis lasillinen kuivaa valkoviiniä ja kaksi lasillista kananlientä. Peitä kasari kannella ja anna kypsyä hitaasti noin 30 minuuttia.
Ota tämän jälkeen file kasarista ja kääräise folioon. Siivilöi kastike. Tämän jälkeen laita kastikkeeseen 200 g luumuja ja 200 g korvasieniä sekä puoli lasillista kermaa. Anna kastikeen kiehahtaa hiljalleen kasaan. Ateria alkaa olla valmis. Tarvitset enää hienoksi pilkottua kirveliä, ja foliossa levännyt file vain sekaan. Tarjoile esim. tuorepastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Tunnustettakoon, että normaalisti korvasienet ja luumut eivät kuuluisi olla yhtäaikaa reseptissä.
Tästä saa muitakin maukkaita variaatioita. Porsaan sijasta käytä vasikkaa tai kania.
Luumuihin saada ekstramakua marinoimalla ne tunnin verran konjakissa. Luumujen tilalla voit käyttää muitakin kuivahedelmiä; aprikooseja, viikunoita. Ei siis tuoreita hedelmiä.
Hedelmät voit myös korvata sienillä; korvasienet, tatit.
No comments:
Post a Comment