Omble-Chevalier beurre-citron, chanterelles rôties & purée de celeri
Tähän pyreeseen meni noin 1 kg selleriä. Kuori selleri, pilko se pieniksi paloiksi. Laita palat kasariin, lisää kermaa sen verran, että se peittää puolet sellerin määrästä. Peitä kannella ja anna kypsyä. Ota kansi pois, jatka keitämistä, jotta liika neste haihtuu. Lopuksi survoa selleripalat (ei vatkaimella - välttääksesi vetisen tuloksen). Viimeistele lopputulos sekoittamalla joukkoon voipala, merisuolaa ja valkopippuria. Nieriä valmistui "höyryttämällä" uunissa. Kastike on yksinkertainen; voisula, sitruunamehu, persilja ja merisuola. Kala on parhaimmillaan "if you keep it simple". Kun puhutaan yksinkertaisuudesta, niin käytä kanttarellit pikaisesti paistinpannulla voin ja suolan kera.
Nieriän mahtava maku, kastikkeen terävyys, pyreen pehmeys ja kanttarellien hienoinen rapeus loivat tasapainoisen ja herkullisen yhdistelmän.
No comments:
Post a Comment