Sandre au cidre et pommes rôties aux épices
Valitse hapan omenalajike. Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Ripoittele pinnalle punaista chilimaustetta ja mustapippuria. Paista lohkot voissa, mutta jätä ne rapeiksi. Kastikkeen pohjana käytimme eilen valmistettua kalalientä. Keitä lientä kasaan. Lisää joukkoon ranskalaista kuivaa siideriä ja jatka keittämistä kasaan. Tämän jälkeen laita 3-4 omenalohkoa kastikkeeseen ja miksaa tehosekoittimella. Siivilöi kastike, kaada takaisin kattilaan. Viimeisen silauksen antaa tuore rakuuna. Lämmitä kastike kunnes se alkaa kiehua hiljalleen. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon muuta pala kylmää voita. Pistä kastike sivuun, pidä lämpöisenä. Leikkaat kalafileistä sopivan kokoisia paloja ja pyöräytä ne vehnäjauhossa. Paista nopeasti pannulla noin 1 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile lämmiteltyltä lautaselta kastikkeen ja omelohkojen kanssa. Ruokajuomaksi ranskalaista siideriä.
Dead easy!
No comments:
Post a Comment