18 February 2012

Suolattu possunkylki ja linssit 18.2.2012

Petit salé aux lentilles
Periranskalainen klassikkoruoka. Kirjaimellisesti käännettynä "pieni suolattu". Talviruoka, perinteisesti tarjoillaan brasseriessa. Edullinen maalaisruoka.

Yllä ovat ainekset; luuton possunkyljys, tuore makkarat (normaalisti pitäisi käyttää savustettua *Morteau-löytänyt makkaraa, emme ole koskaan löytäneet niitä täältä. *nimi tulee valmistuskaupungista), lehtiselleri, porkkana, sipuli, kokonaiset mustapippurit ja bouquet garni (persilja, timjami ja laakerinlehti).

Kyljys peitellään suolalla, kääritään kelmuun ja laitetaan kylmään 4-5 tunniksi.

Suola on nyt huuhdeltu pois kylmällä vedellä. Liha on laitettu kasariin bouquet garnin, porkkanoiden, sipulin, pippurien kanssa ja koko komeus on peitetty kylmällä vedellä. Kun keittovaiheessa veden pinnalle keräytyy vaahtoa, muista poistaa se. Anna kiehua 75 minuuttua. Tämän jälkeen poista kasarista kaikki muut aineet paitsi liha. Lisää joukkoon makkarat, ranskalaiset Puy-linssit, paloitellut porkkanat ja sellerit ja anna kiehua vielä 30-35 minuuttia. Tämän jälkeen voit ottaa possunpalan kasarista hetkesi sivuun. Ja nyt lisää linssien ja liemen sekaa paljon persiljaa, mukavan kokoinen pala voita ja suolaa. Leikkaa possusta ohuita siivuja ja samalla myös makkarat pienemmiksi paloiksi. Tarjoile vahvan Maille-sinapin, maalaisleivän ja hyvän punaviinin kanssa.
Bon Appétit!

-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...