Moules à la crème
Laita iso lasillinen valkoviiniä / 1 kg sinisimpukoita suureen kattilaan. Laita kattila (kansi päälle) todella kuumalle levylle 5-7 minuutiksi. Simpukat ovat valmiita kun ne ovat auenneet. Sen jälkeen siirrä keitinliemi erilleen ja jätä simpukat kattilaan. Erillisessä kasarissa pehmitä silputtu sipuli voissa, lisää 2-3 rkl vehnäjauhoja ja puolilasillista maitoa (vähän niinkuin aloittaisit béchamel-kastikkeen teon). Tämän jälkeen lisää kastikkeeseen pienissä erissä keitinlientä, sekoittaen koko ajan.Viimeistele kastike lisäämällä hieman kermaa ja silputtua persiljaa. Laita syvään astiaan simpukat ja kaada päälle kuumaa kermakastiketta. (älä syö simpukoita, jotka eivät ole auenneet keitettäessä!)
Valkoviinin tulee olla kuivaa ja paras vaihtoehto on Muscadet.
Edellä mainittu on yksi vaihtoehto tarjoilla simpukoita, variaatioita riittää...
- Moules à la marinière: valkoviinikastike, ehkä traditionaalisin tapa tarjota simpukat ainakin Pohjois-Ranskassa. Silputtu sipuli, valkoviini ja persilja voilà.
- Moules au cidre: kuten edellinen, mutta valkoviinin tilalla on ranskalainen siideri.
- Moules au roquefort: kuten tänään tekemämme kastikke, mutta lisää kastikkeeseen hieman troquefort-sinihomejuustoa.
- Moules au curry: edelleen kermakastike, mutta nyt joukkoon currytahnaa ja caynne-pippuria.
- Moules à l'ail: valmista valkosipulivoi (voi, persilja, valkosipuli ja suola), laita kasariin ja sekoita joukkoon simpukat ja kypsennä.
- Moules à la tomate: tee tomaattikastike (tomaatti, valkoviini, valkosipuli, basilika) ja heitä simpukat sekaan ja kypsennä.
No comments:
Post a Comment