26 February 2012

Possun potkaa uunissa 26.2.2012

Jambonneau au four aux oignons
Alla näkyvät possun potkat saivat ensin kevyen öljykäsittelyn, jonka jälkeen niiden päälle siroteltiin merisuolaa. Tämän jälkeen uunin kypsymään 175 °C. Noin kahden tunnin jälkeen voit lisätä sipulit. Kuori kymmenkunta sipulia ja lisää ne uunivuokaan ja annan potkien kypsyä vielä noin 1,5 tuntia. Tämän jälkeen voit ottaa potkat uunista pois ja kääriä ne folioon. Kerää sipulit pois vuoasta. Ota talteen herkullinen paistoaines kaatamalla hieman vettä pohjalle, kiehauta.  Ota ruokalusikallinen vehnäjauhoa ja sekoita se huoneenlämpöiseen voipalaan. Tämä "voitahna" lisätään uunivuossa kiehuvaan liemeen sekoittaen koko ajan. Muusaa 1/3 sipuleista ja lisää kastikkeeseen, ja lopuksi joukkoon loput sipulit. Viimeistele kastike suolalla ja pippurilla. Söimme tämän uuni-ihanuuden lanttupyreen kanssa. Puolukat olisivat sopineet seuraksi...
Côtes-du-Rhône punaviini oli sopiva ruokajuomaksi.
Jälkiruokana Mudcake ja expresso.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...