Bouilli facon blanquette
Häränkyljys (kyljys sana tuntuu olevan aika monen lihapalan perässä). Tämän härkäpalan tulee olla rasvainen ja luinen. Mistä muualta maku tulisi?
Keitä lihaa noin neljä tuntia porkkanan, purjon, sellerin, sipulin, persiljan, laakerinlehden, musta-pippurin ja merisuolan seurassa. Hyvän laatuinen liha irtoaa melkein itsestään keittoajan jälkeen. Neljän tunnin jälkeen voit siis iroittaa lihan helposti luista ja ihrasta. Tee kastike voista, vehnäjauhosta sekä keittoliemestä, kermasta, persiljasta, pippurista ja suolasta. Lisää lihapalat kastikkeeseen. Samanaikaisesti kypsennä pikkuporkkanat höyryssä. Lisää ne kastikkeeseen.
Uskomaton maku kastikkeessa ja mikä liha, mamma mia!
Ylijäämäkeittoliemi - säästä! lisää vain perunoita, tuoremakkaroita, pekonia...lisäksi edullista.
Punaviininä keskitäyteliäinen Burgundi "Moulin-A-Vent 2009".
No comments:
Post a Comment