02 January 2012

Provencelainen karitsanpata 2.1.2012

Râgout d'agneau à la provencale
Tämä pata valmistettiin jo lauantaina 31.12, jotta se olisi parhaimmillaan uudenvuodenpäivänä. Eilen päädyimme kuitenkin grillailemaan pihalla, joten pata sai maustua jääkaapissa (onneksi on sähköä) vielä yhden ylimääräisen yön.
Kastikeen loistava perusmaku tulee siitä, että karitsaa keitettiin hitaasti ja hartaasti kolmisen tuntia. Oliiviöljy, tomaattipyre, vihannesfondi, valkoviini, valkosipuli, sipuli, mustat oliivit, tinjami, punachili ja yrttisuola muodostavat ihastuttavan kastikkeen lihalle. Koska shamppanjaa oli jäljellä, niin sitä sitten lasiin. Shamppanja on ainoa juoma, jota voi nauttia milloin vain.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...