-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
Foie gras d'oie entier au naturel
Escargots de Bourgogne
Volaille de Bresse rôtie à l'ail, purée de rutabaga
Bûche de Noël au chocolat noir & expresso
Kir
Bourgogne blanc Hautes-Côtes de Beaune "Les Prieurés"
Savigny-les-Beaunes 1er Cru Les Peuillets
Champagne
Cognac Chateau Fontpinot Très Vieille Réserve Grande Champagne
-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
Hanhenmaksa & seesamipaahtoleipä
Valkosipulietanat (lisäsimme vähän valkosipulia)
Grillattu Bressen "valkosipulikana", lanttupyree
Tumma suklaa jouluhalko
-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
Kana täytettiin noin 30 valkosipulikynnellä (älä kuori, tee vain pieni viilto) ja nipulla tuoretta tinjamia. Kana voideltiin hyvin oliiviöljyhunajasekoituksella, jossa oli kuivaa tinjamia, chilipippuria ja merisuolaa. Tätä kahden kilon kanaa grillattiin alhaisella lämmöllä (175°C) noin kaksi tuntia. Kun kana oli valmis, täyte poistettiin ja jatkojalostettiin; valkosipulinkynsistä tehtiin pyrettä. Osa pyreestä sekoitetttiin paistinliemeen, johon lisättiin voita ja annettiin hieman kiehua kasaan.
Reseptin olisi kuulunut jatkua seuraavasti: paista iso maalaisleipäviipala pannulla (tai paahda) ja voitele valkosipulipyreellä. Leikkaa kanasta viipaleen leivälle ja kaada kastiketta päälle, koristele kypsillä valkosipulikynsillä.
Bressen alueen kana on maailmankuulu ja siipikarjan Rolls-Royce. Tätä rotua tarjotaan huippuravintoloissa makunsa ja laatunsa takia. Helsingistä tätä saa mm. Wanhasta kauppahallista. Suuri ranskalainen gastronomi Brillat-Savarin 1800-luvulta on sanonut "Bresse on kanojen kuningatar ja kuningaiden kana".
-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
Hyvää joulua!
No comments:
Post a Comment