20 October 2011

Grillikinkku ja kermaporkkanat 20.10.2011

Jambon grillé & carottes à la crème
Aloitetaan porkkanoista. Valmista vihannesliemi. Sekoita vihannesfondi veteen, lisää kokonainen sipuli, tee persiljavarsista ja laakerinlehdistä nippu, heitä sekaan kokonaisia mustia pippureita ja keitä porkkanat tässä liemessä. Siirrä porkkanat sivuun, pidä liemi tallessa. Valmista "béchamel-kastike". Maidon sijasta käytätkin lientä. Lisää kastikkeeseen kermaa, sipulia, vähän pekonia, persiljaa, valkopippuria ja suolaa. Lisää lopuksi porkkanat sekaan.
Tämä lisuke valmistettiin jo 1,5 kk sitten - säilyy hyvin pakkasessa ja on nopeasti tarjoiluvalmis. Tuoreet kinkkupalat voideltiin oliiviöljyssä, pyöritettiin chilimustapippuriseoksess, grillattiin uunivastusten alla ja tarjoiltiin grillivoin kanssa.
Eh ben voilà!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...