14 April 2011

Lohi béarnaise 14.4.2011

Saumon poché béarnaise
Béarnaise- on kuin Hollandaise-kastike, jonka teimme sunnuntaina 10.4. Näiden kastikkeiden ero on heti alussa. Leikkaa salottisipuli pieniksi paloiksi, lisää muutama ruokalusikallinen valkoviinietikkaa ja paljon rakuunaa (tuoretta tai kuivattua). Laita liedelle ja anna kiehua kasaan niin, että jäljellä on enää yksi ruokalusikallinen seosta. Anna jäähyä. Lisää pari ruokalusikallista kylmää vettä. Tämän jälkeen jatka kuin tekisit Hollandaise-kastiketta (laita kulho lämpimän vesihauteen päälle, munankeltuainen, voi, suola - EI sitruunamehua).
Omatekoinen on aivan toista maata kuin purkkiversiot!
Lohi kypsyi folinyytissä. Keitetyt perunat kävivät voisulassa pannulla ja maustettiin suolalla & persiljalla.
"Saumon béarnaise" on yksi ranskalaisen keittiön klassikoista. Mutta voittaako yhdistelmä "grillattu entrecôte & béarnaise" lohen? J. mielestä ehdottomasti! On kuullemma parasta kaikesta...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...