12 March 2011

Possunleike rakuunakastike 12.3.2011

Escalope de porc aux pommes sauce à l'estragon
Paista omenalohkot voissa ja ripottele sekaan vähän mustapippuria (ei sokeria). Pidä lohkot lämpiminä. Sulata kanttarellit (meillä ne oli pakkasessa) ja pistä "sulatusneste" talteen suodatettuasi sen. Paista kanttarellit. Pistä ne sivuun. Paista pannulla possunleike ja siirrä sekin sivuun. 
Lisää paistinpannulle kanttarellien "sulatusneste", joukkoon vähän calvadosia, kunnon kourallinen tuoretta rakuunaa ja vähän kermaa. Anna kiehua, jotta kastike sakenee. Lisää kastikkeeseen voita pieninä paloina (kylmänä), sekoita hyvin ja lopuksi suola ja pippuri.
Kun kastike on valmis, niin sulje liesi, lisää kastikkeeseen sienet ja possunleike lämpenemään muutamaksi minuutiksi. Tarjoile omenalohkojen kanssa.
Omenat korvaavat siis perinteiset vihannekset tässä ruokalajissa. Voit käyttää mainioisti kalkkunaa tai kanaa.
Jälkiruokana on kaupan omenaraparperipiirakka ja expresso.
PS. Em. oli arvatenkin minulle ja J:n ruoka oli luostariversio: paistettu leike, lisukkeina porkkanoita. :(

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...