14 February 2011

Saint Valentin 14.2.2011

Burgundin pata
Tämä resepti on helppo versio - riittää kun "heität" ainekset pataan.
Ota syvä pata, jonka voit panna uuniin. Laita pataan keittolihapalat (1 kg), joihin olet hieronut yrttisuolaa, pippuria ja vähän vehnäjauhoja. Kaada päälle 1/4 pulloa punaviiniä esim. Bourgogne/Burgundi, 1 pkt tomaattimurskaa, 1 lasillinen vettä, tomaattipyrettä, 1 kpl liha- tai kasvisliemikuutio, 1 sipuli, noin 10 valkosipulin kynttä, persiljaa, 2-3 laakerinlehteä ja hiukkasen sokeria. Kypsennä uunissa 2-3 tuntia tai kunnes liemi on kiehunut kokoon.
Noin 1/2 ennen ruoan valmistumista paista pannulla sieniä, sipuleita ja pekonia ja lisää ne extrapersiljan kanssa pataan. Normaalisti tämä tarjoillaan perunamuusin, keitettyjen perunoiden tai tuorepastan kanssa.
Kyllä, muitakin versioita on olemassa. Esim. noin 60 min. ennen kysymistä, lisää porkkanapalat pataan.
Jos haluat makujen olevan kohdallaan, niin tee pata 1 - 2 päivää ennen tarjoilua.
Juomana: punaviini Gigondas

Tässä Saint Valentin -kakku Jérômelle (kesädieetti?)

ja minua odotti kukkakimppu.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...