Salade de lentilles & maquereau mariné
Puy-linssit + Bretagnen makrilli, tuontituotteita suoraan Ranskasta. Veivät siis mukanansa ranskalaiseen makumaailmaan. Linssisalaatti: persilja, punasipuli. Kastike: sinappivinegretti, joka on tehty kuin majoneesi (öljy lisätään pienenä nauhana, kastike on suhteellisen paksu).
Yleensä kastikkeessa käytetään voimakasta sinappi esim. Amora tai Maille, mutta Aura-sinappi sopii tähän paremmin makeutensa takia.
Linssisalaatti sisältäisi normaalisti pekonia ja tarjoiltaisiin joko uppomunan tai grillatun makkaran kanssa.
Juustoina pöydässä olivat Brie ja sinihomejuusto.
Jälkiruokana eilistä päärynäomenakompottia.
Nämä Puy-linssit ovat A.O.C -luokiteltuja Ranskassa (Appelation d'Origine Controlée). A.O.C on merkki todellisesta laatutuotteesta ja käsityöstä. Ihan mikä tahansa tuote ei saa em. mainintaa, koska sen tulee täyttää kovat kriteerit. Mm. juustoja, lihaa ja viinejä löytyy A.O.C:nä. Nämä ovat pehmeitä ja pienempiä kuin "tavalliset" supermarkettien linssit. PS. Näitä voi ostaa Hakaniemen hallista Déli Délistä.
Makrillifileitä löytyy Stockalta. Me söimme tänään sitruunabasilika -marinoituja.
No comments:
Post a Comment