Réveillon de Noël
Shamppanjaa ja kotitekoisia suolapaloja
(juustotikkuja ja minipizzoja)
Foie Gras de canard entier au naturel - Ankanmaksaa & paahtoleipää
Foie Gras - saimme tämän Ranskasta. Pientuottajan varmaa laatua.
Poitrine de porc farcie, sauce crémée aux pommes - gratin de rutabagas
Täytetty possurulla, normandialainen kastike ja lanttulaatikko (resepti ja kuvat alla)
Tarte aux framboises, crème anglaise & Champagne
Vadelmapiirakka, vaniljakastiketta ja shamppanjaa
Vadelmapiirakka, vaniljakastiketta ja shamppanjaa
Possurullan tekovaiheet
Tässä tulevan aterian kaksi pääraaka-ainetta: possurulla ja tuorepossumakkarat
(Hakaniemen halli on paras paikka lihaostoksille)
Poista makkaroiden kuori. Tarvitset vain täytteen. Kuvassa näkyvät tuotteet pilkotaan hienoksi. Lisäsimme yhden kanamunan täytteeseen. Jos täyte on liian löysä, lisää korppujauhoa tai jauhettua leipää. Käytä kaikkia aineksia tasapainoisesti, ettei mikään ole dominoiva. Suolaa ei paljon tarvitse, vähän pippuria. Ota pala täytettä ja paista pannulla - testaa maku. Kysymyksiä? käytä kommenttilinkkiä.
Valmista tuli 2,5 tunnin paistamisen jälkeen (rulla ehkä 2-2,5 kg)
Normandialainen kastike:
Ota talteen paistiliemi. Poista jäähtynyt rasva liemestä, siivilöi liemi. Valmista omenasose, älä lisää sokeria. Lisää omenasose liemeen. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää ranskalaista siideriä ja hieman calvadosta (omenabrandy). Anna kastikkeen kiehua hiljalleen. Sen jälkeen lisää hieman kermaa, persiljaa, mustapippuria, suolaa ja omenakuutioita. Omenakuutioiden tulee pysyä "rapeina". Kastike ei saa olla paksu - ei maizenaa tai muuta vastaavaa. Possun, lantun ja kastikkeen yhdistelmä oli todella mainio.Hyvä punaviini loi loppusilauksen.
Kastike oli aivan taivaallisen hyvää!
HYVÄÄ JOULUA! JOYEUX NOEL!
No comments:
Post a Comment