09 August 2015

Chef & Sommelier 7.8.2015

Tämä  Michelin -tähdellä ansioitunut pieni ravintola sijaitsee Huvilakadun idyllisessä miljöössä.
Sasu Laukkonen ja hänen mahtava tiiminsä tarjoavat kerta kerralta mitä yllättävimpiä raaka-aineyhdistelmiä ja elämyksiä.  

Voit valita 3,4,5,7 tai 9 ruokalajin illallisen.
Ilta alkoi kuplivalla shampanjalla.

Tenojoen lohi tarjoiltiin "chevichemäisesti".  Lohi ja kesän raikkaat maut - wau! 
Lohi kirjaimellisesti suli suussa. Sana lohi sai uuden merkityksen. 

Suoraan kasvimaalta  - niin tuoretta ja maukasta.

Kanttarellit, hollandaise-kastikke, beurre noisette, kanttarellipyree, kanttarelilastuja sekä porkkanoita ja muita juureksia. Mielettömän hyvää.
 
Auringonkukkarisottoa ja krassinlehtiä. Pehmeää, hieman makeaa.

Varhaisperunakaalikääryle. Tässä oli käytetty erilaisia kaaleja.
Ehkä ei noussut illan suosikiksi, vaikka normaalisti olen suuri kaalinystävä.
 
Karitsaa Ahvenanmaalta, rapeaa karitasanniskaa, lammasmakkaraa, paahdettua punajuurta ja mustikkakastiketta. Mustikat toimivat erinomaisesti ja punajuuri. Taas wau.
 
Unohdimme kuvata juustolautasen. Kävimme heti niiden kimppuun. Mielettömän maukkaita suomalaisten pientuottajien juustoja ja raparperihilloa.  Ravintolan leivät ovat myös itsetehtyjä. Rosmariiniruisleipää, vaaleaa leipää, maalaisleipää, näkkileipää ja itsetehty voi. Voisimme mennä pelkästään leivän, voin ja juustojen takia tähän ravintolaan.Voi kun niitä voisi ostaa kotiin...
 
Ennen jälkiruokia pieni suun väliraikastus.
 
Jäinen jälkiruoka: marjoja, lehtiä, kotitekoista jugurttijäätelöä..

Tässä oli käytetty mm. makeaa tomaattia ja ruusua.

Lipstikkamunkkeja kahvin kanssa. Niin tuoreita ja hyviä.

Jälkiruokien lomassa voi tutustua mielenkiintoisiin kirjoihin.
Ruokajuomana oli ranskalainen Saint-Véran -valoviini.

 Yö on laskeutunut Huvilakadulle. Takana on runsas viiden tunnin illallinen. 
Seuraavaan kertaan - pöytävaraus on tehty!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...