Tämä oli toinen kerta kun illastimme Juuressa. Päätimme syödä listan kaikki 13 sapasta.
Saimme aluksi pienet makupalat.
Juuri tarjoilee oman leipomonsa juureen valmistettuja leipiä ja kunnon voita. Jääpalojen seassa kelluu Chablis ler Cru Mont de Milieu -valkoviini.
Ensimmäisten kuuden pienen sapaksen nähtyämme mietimme, että sapasten jälkeen täytyy tilata pääruoka. Aloitimme Puulaveden muikunmädillä ja mustalla pannukakkulla (1. alh.), lopetimme
paistettua graavikuhaan ja mustikkamajoneesiin. Makujen yhdistelmät olivat yksinkertaisesti briljantteja.
Ravintola pyrkii suosimaan pientuottajia, sesongin tuotteita ja mahdollisuuksien mukaan luomua.
Toinen tarjoilukierros alkoi. Pintasavustettua poronsydäntä ja omena- pihlajahilloketta (keskellä vas.), hanhirilletteä, karpaloa ja selleriä (alh. vas.), hirvimakkaraa ja juuressalaattia (alh. oik.).
Kaikki, siis ihan kaikki, olivat hienoja elämyksiä.
Pientuottajajuustoja, luomuluumua ja palsternakkaa. Pyysimme juustojen seuraksi vielä talon leipää ja voita. Tarjoilija totesi, että "totta, ranskalaiset eivät mielellään syö juustoja ilman".
Uuniomena-myslikeksiä, maitosuklaata ja lakkaa sekä pienet makeat. Vas. ranskalainen jälkiruokaviini Montbazillac ja vintage portviini. Espresso ei mahtunut kuvaan. Nousimme pöydästä 3,5 tuntia myöhemmin todella tyytyväisinä.
Laskusta puolet on juomia, joten ruuan osuus ei loppujen lopuksi ole kallis huomioiden laatu ja maku. Suosittelemme kaikkien sapaksien kierrosta. Tuntui kuin olisimme tehneet raaka-aineiden mukana Suomi-matkan. Emme ole olleet Helsingin kaikissa huippuravintoloissa, mutta tähän mennessä tämä on paras ravintola.
No comments:
Post a Comment