02 February 2013

Irlantilainen pubikeitto 2.2.2013

Irish coddle soup
The coddle soup is an irish classic made with pork leftovers (ham - smoked or not, bacon, sausages, ribs, etc...), oignons, potatoes & parsley, boiled gently together for a couple of hours. It's an hearty meal ideal for harsh winters. If you are in Dublin, go to the Cobblestone pub at lunch time and ask for a bowl of coddle. Best enjoyed with a pint of Guinness.
PS: due to diet restrictions, we have added some carrots.

Edullisia aineksia keitetään hiljalleen tunnin kahden ajan. Tähän keittoon käytetään esim. savustettua kinkkua, pekonia, possumakkaroita, ribsejä, sipulia, perunaa, persiljaa. Lämmittää mukavasti kylmänä talvipäivänä. Jos olet Dublinissa, niin pistäydy vaikka Cobblestone pubissa lounaalla. Nauti Guinnessin kera.
PS. me lisäsimme joukkoon porkkanoita.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...