26 January 2013

Ankkapyttipannu 26.1.2013

Râgout de canard aux légumes d'hiver
Helposti hieman erilainen pyttipannu. Laita pataan muuta lusikallinen ankanrasvaa, lisää haluamiasi aineksia;lanttua, naurista, porkkanaa, perunaa, sieniä, sipulia. Lorauta joukkoon hieman juoksevaa hunajaa, kuivattua tinjamia, suolaa ja mustapippuria. Peitä kannella ja anna kypsyä hiljotelleen. Tällä välin irrota ankanreisistä liha (1-2 kpl confit de canard), leikkaa pieniksi paloiksi ja lisää pyttipannuun. Ihan viime vaiheessa lisää silputtua persiljaa. Laita loput ankanreisitä uunin grillivastusten alle saamaan hieman väriä. Tarjoile lämpimällä lautasella esim. puolukkahillon kera.
Suosittelemme lämpimästi alla olevaa viiniä tämän ruoan kanssa.
(Châteauneuf-Du-Pape 2009 Domaine du Vieux Lazaret)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...