Dorade grillée
Kala on parhaimmillaan yksinkertaisesti tarjottuna. Siksi lautasella näkyy vain sitruunalohko ja oliiviöljypohjainen kastike, joka syntyi nopeasti tehosokoittimessa: valkosipuli, oliiviöljy ja sitruunamehu. Lisää lopuksi (ilman sekoittamista) pilkottua persiljaa, kuivattua punaista chiliä ja merisuolaa.
Ranskassa meriruutana tarjoillaan usein grillattujen vihannesten kera tai sekoituksen paremminkin (kesäkurpitsa, munakoiso, paprika). Grillatut vihannekset saavat loppusilauksen oliiviöljystä ja valkosipulista. Vaihtoehtoisesti seurana voi olla pelkkä vihersalaatti.
Tämä vaatii ehdottomasti ruokajuomaksi raikkaan hyvän valkoviinin.
Pese ja puhdista kala hyvin. Tee viiltoja kylkiin. Valmista kaksi erilaista öljyä. Versio 1: sekoita oliiviöljy, tuore tinjami, sitruunamehu ja merisuola. Tällä öljyllä kalan sisus voideltiin. Lisäksi sisukseen laitettiin muutama tinjamin oksa ja sitruunaviipale. Versio 2: oliivioljyä ja runsaasti puristettua valkosipulia. Tällä käsiteltiin kala ulkoapäin ja erityisesti viillot. Lopuksi "merisuolasuihku", jotta grillaustulos olisi rapea.
10-12 minuuttia per puoli, grillivastusten alla noin 225 °C (tämä meriruutana oli noin 1 kg). Grillauksen aikana kannattaa voidella kalaa öljyllä.
No comments:
Post a Comment