Entrecôte grillée au beurre d'échalottes
Investoimme alkaneeseen grillikauteen. Hankimme painavan valurauta-alustan. Tällä metodilla liekit eivät nuole lihaa yhtä intensiivisesti eikä liha kuivu. Tällä voi grillata kokonaisen halkaistun kanan tai muita reippaan kokoisia lihapaloja, jotka tarvitsevat pidemmän kypsymisajan. Ota liha hyvissä ajoin lämpenemään, jotta tuloksena ei ole pihvi, joka on sisältä vielä kylmä, öljyä ainoastaan valurauta-alusta, ei missään nimessä pihvejä, ripottele päälle vain merisuolaa varmistaaksesi rapean pinnan.
Entrecôte-ihmiset jakaantuvat kahteen koulukuntaan: yhden miehen pihvi tai paksu 500g pihvi, jonka leikataan paloiksi. Yleensä suosimme tuota 500g vaihtoehtoa, tänään kuitenkin grillasimme ohuemmat pihvit.
Tarjoilu vihersalaatin ja shalottisipulivoin kanssa. Leikkaa kaksi sipulia tosi hienoksi hakkelukseksi melkein pyreeksi. Sekoita sipuli ja voi, lisää mustapippuria ja suolaa. Tee voi ajoissa, jotta se ehtii maustua. Ota voi huoneenlämpöön runsas tunti ennen tarjoilua.
Jälkiruokana odottaa loistava Pirkka-omenatorttu.
No comments:
Post a Comment