Dîner d'anniversaire de Saila
Ajatuksena oli mennä myöhäiselle lounaalle jonnekin. Emme löytäneet ratkaisua minne. Onneksi osuimme ranskalaiseen herkkutoriin, ja se oli menoa. Mukaan lähti Cassoulet-purkkeja, juustoja, leivonnaisia ja aitoja patonkeja.Eihän sieltä voinut poistua ilman että pysähtyi nauttimaan Toulouse-makkarahodarin! Jos ollette muistelleet unohtumattomista makuelämämyksiä Ranskassa, niin osittain niitä makuja löytää tältä torilta.
Pääruoaksi hankimme siis Cassoulet'a - Lounas-Ranskasta. Tämä tuhti ateria sisältää ankka- tai hankiconfitia, Toulouse-makkaraa ja valkoisia papuja. Laitamme uudelleen tämän linkin http://en.wikipedia.org/wiki/Cassoulet
Juustolautanen
Ylhäällä vasemmalla Cantal pitkään kypsytetty, ylhäällä oikealla St-Nectaire (maalais) ja alhaallaNeufchâtel (fermier = maalais). Viimeisin on normandialainen juusto, jota tarjoillaa ko. alueella kaikkialla - kermainen ja erittäin suolainen. Emme ole onnistuneet löytämään tätä täältä :(
Ja sitten paras osuus. Tartelette = pikku piiraat. Ylhäällä (suosikkini) sitruunapiirakka,
keskellä päärynämanteli- ja alhaalla aprikoosipiirakka.
Syntymäpäiväaterian kruunasi tämä viini. Ei ihan arkiviiniä meille.
Pommard voivat joskus nousta älyttömiin summiin huutokaupoissa.
Aromit olivat ihailtavia.
-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-
No comments:
Post a Comment