08 April 2012

Karitsan tagine 8.4.2012

Tagine d'agneau

On lukuisia mahdollisuuksia tehdä tagine. Makusi mukaan voit valita kana-, lammas- tai kalaversion. Tagine voi olla vihannes- tai kuivahedelmäpohjainen. Resepti, joka tässä esitellään, on mieheni näkemys. Emme yritäkään tehdä 100 % marokkolaistaginea.
Tähän tagineen käytimme karitsan etuselkää. Toki voit käyttää muitakin karitsan rasvaisempia osia kuten potkaa. Ruskista lihapaloja hetki oliiviöljyssä, lisää hieman valkosipulimurskaa sekä runsas ruokalusikallinen Ras el Hanout -maustetta (marokkolainen maustesekoitus), ruokalusikallinen raastettua sitruunan kuorta, yksi tähtianis ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen lisää purkillinen Tagine-valmiskastiketta, yksi säilykepurkillinen tomaattimurskaa, yksi laakerinlehti, ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa, chilipippurisekoitetta, suolaa ja pippuria. Peitä pata kannella ja anna kiehua hiljalleen 1,15 -1,5 tuntia riippuen lihan määrästä ja palojen koosta. Nyt on aika lisätä vihannekset (kesäkurpitsa, porkkana, nauris, sipuli) ja kivettömä luumut (luumujen tilalla voit käyttää kuivattuja taateleita, aprikooseja tai säilöttyjä sitruunoita). Anna kiehua vielä noin 30 minuuttia. Ennen tarjoilua lisää pataan pilkottua korianderia, minttua ja persiljaa, hieman sitruunamehua antamaan hapokkuutta ja loraus hyvää oliiviöljyä. Tämä tagine on riittävä ateria sellaisenaan, mutta me tarjoilemme tämän couscousin kera.
Olemme löytäneet mainion tuotteen, josta saa nopeasti hyvän couscousin. Riittää kun joukkoon lisää minttua, korianderia, persiljaa ja sitruunamehua. Pisteen i:n päälle antaisi sekoitus Harissa-tahnaa, oliiviöljyä, sitruunaa.
Tunnelmaan pääsisi parhaiten nauttimalla aterian algerialaisen viinin esim. "Sidi-Brahim" tai marokkolaisen "Gris de Boulaouane" tai yksinkertaisesti minttuteen kanssa (runsaasti tuoretta minttua lasiin, paljon sokeria ja päälle kiehuvaa vettä).

Oikealla on omatekomaustesekoitus: musta- ja viherpippuria, punachiliä, kuivattua valkosipulia, auringonkuivattuja tomaatteja, fenkolinsiemeniä



-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-

Mainosta Pirkka-pakasteomenapiirakalle. On nimittäin ansainnut sen. Runsaasti omenaa, mukavasti kanelia. Suosittelemme!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...