06 April 2012

Karitsan ragu 6.4.2012

Râgout d'agneau à la sauge
Pistä pataan pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja ruskista karitsan etuselkäpalat. Nosta ne  kauniin värin saatuaan syrjään. Lisää nyt pataan silputtu sipuli ja ruskista hiljaisella tulella. Sipulien puolestaan saatuaan kauniin värin, lisää karitsanpalat pataan. Sekoita ja samalla lisää  ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Peitä lihapalat kuivalla valkoviinillä ja vihannesliemellä (1/3 viiniä ja 2/3 lientä). Nyt voit laittaa *yrttikimpun antamaan makua (* tuoretta rosmariinia, salviaa, yksi laakerinlehti ja persiljaa), sekä lopuksi suolaa ja pippuria. Anna kiehua noin 1,5 tuntia. Lisää porkkanapalat, muutama kapris ja anna vielä kiehua runsaat 30 minuuttia. Tämän jälkeen ota kansi pois ja kiehauta kastike kasaan. Lopuksi lisää kylmiä voipaloja, sekoita ja viimeistele persiljasilpulla.
Ja muistathan käyttää ruoanlaitossa viiniä, jota voit hyvillä mielin tarjota ruokajuomaksi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...