22 February 2012

Nieriä valkoviinikastikkeella 22.2.20212

Omble Chevalier au beurre blanc
Laita nieriäfileet voideltuun uunivuokaan. Lisää vettä, voinokareita ja hieman suolaa. Peittele uunivuoka voipaperilla. Laitan fileet noin 200 asteiseen uuniin kypsymään 15-20 minuuttiksi. Kypsentämisen jälkeen kaada liemi kattilaan, mutta jätä fileet uuniin. Anna liemen kiehua kasaan, lisää liemeen puoli lasillista valkoviiniä (Sancerre La Chatellenie 2010) ja anna vielä kiehahtaa. Nosta kattila kuumalta levyltä, sekoita kylmät voinokareet hyvin kastikkeeseen. Viimeistele kastike lisäämällä sitruunamehua, suolaa ja persiljaa. Tarjoile fileet, lämmitetyillä lautasilla, perunoiden kera.
Nieriä on kyllä ehdoton suosikkikalani tai ehkä meriantura..yksinkertainen ateria, mutta mikä makuelämys!
Ja kuten tiedätte, älkää koskaan käyttäkö ruoanlaitossa viiniä, jota ette joisi.
Ruokajuomana oli samanainen Sancerre.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...