14 January 2012

Come di(n)e with me #3 (blinit) 14.1.2012

Blinis
Minun oli aika asettua taas keittiöön. Koska lehdet ovat täynnä bliniviikkomainoksia, niin ajattelin tempautua teemaan vietäväksi. Olisi ollut järkevää lukea ensin resepti, jotta ei olisi tarvinnut juosta lähimarketista hakemaan puuttuvia aineksia pariin otteeseen.
Sekoitin taikinaan kuivahiivaa, kanamunan keltuaisia, piimää, punaista maitoa, suolaa, vehnä- ja tattarijauhoja. Lisää ennen paistamista kananmunan valkuaiset vaahdotettuina taikinaan. Paista kirkastetussa voissa.

Tässä vaiheessa kärsivällisyyteni loppui, joten pyysin apukokin täytemestariksi.
Etualalla: crème fraîche ja smetanan sekoitusta tillin kera. Päällä ravunpyrstöjä ja retiisiviipaleita.
Vasemmalla: punajuurisalaattia, punasipulia ja savuporoa.
Takana: crème fraîche ja smetanan sekoitusta, punasipulia ja muikun mätiä.
Oikealla: crème fraîche ja smetanan sekoitusta kevätsipulilla, sitruunaa ja kylmäsavulohta.
Juomana olutta.
Tämä ateria ei tullut kalliiksi. Ravintolassa olisi ehkä toinen tarina.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...