10 April 2011

Parsat & hollandaise-kastike 10.4.2011

Asperges sauce hollandaise
Ja kysymyksessä on kotitekoinen kastike: kokin mukaan helppo tehdä...
Sulata noin 200g voita kattilassa. Kuori voisula ja anna jäähtyä. Laita laskikulhoon kaksi munankeltuaista ja 1 rkl kylmää vettä - sekoita.
Laita kulho kattilan ylle, jossa on kiehuvaa vettä. Sekoita niin kauan, että seos on kuohkea. Lisää voisula seokseen pikkuhiljaa. Viimeisenä joukkoon sitruunamehu ja suola. Tarjoile heti.

Voit tehdä tästä kastikkeesta myös Mousseline-versio. Säilytä munanvalkuaiset. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto yllä kerrottuun Hollandaise-versioon.
Hollandaise käy hyvin mm. uppomunien (paahtoleivän päällä), kalan kanssa.

PS. tee mieluiten kaikki vatkaustyö käsin, ei koneella, jos et halua tehdä majoneesia. PPS. muista välillä ottaa lasikulho pois kattilan yltä ettet tee munakokkelia.
Aterian päättivät camembert- ja Roquefort-juusto
Jälkiruoka: mansikkakääretorttu

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...