Fransmanni is supposed to recreate the taste of Provence - south of France. Actually, it's closer to the south of Finland! Frankly, only the people who have never been to France can believe they're eating genuine french cuisine! As for us, we just had a good laugh reading the menu.
Then came the plates...
- Herää kysymys, miksi menimme Fransmanniin. Viime käynnistä on ainakin kaksi vuotta, muistikuvissa ravintolat ruoat toimivat mukavasti ja suht' maukkaasti. Mutta tänään ei ollut sellainen iltapäivä. Kaikki alkoi kun pöytävaraustamme ei ollut olemassakaan. Vastaus: kotikokki halusi pitää vapaapäivän.
Lisäksi on vaikea nähdä tuota Provence-näkökulmaa..
Kyllä kotikeittiö on paras ravintola minulle (kunnes kesäloma koittaa...)!
"Ranskalaisia alkupaloja": Graavattua lohta (ranskalaista lohta ja vieläpä graavattu - heh!?), äyriäisiä maustetussa majoneesissa, härkärilletteä (tähänkin törmään harvemmin ...), ankanmaksamoussea (kuulostaa aidolta..), tomaattihilloketta, Nizzan oliiveja (suoraan Nizzasta!?), kaprista ja Provencen yrttileipää (täh!)
Pariloitua maksaa, Dijon-sinappikastiketta, pekonia ja perunamuusia.
(Halusin mediumina, mutta oli kai unohtunut pannulle hiukkasen pidemmäksi aikaa)
Grillattua maalaismakkaraa, kukkakaali-artisokkapaistosta, Dijon-sinappia ja Fransmannin perunoita
(very spicy kabanossit type sausages + potatoes coated in a bland tomato sauce = welcome to the gastronomic twilight zone aka "La Fronce")
... ja vaniljajäätelö (paras osa)
No comments:
Post a Comment