Omble chevalier aux chanterelles
Aseta nieriäpalat uunivuokaan. Päälle voita ja merisuolaa. Ruokalusikallinen vettä / nieriäpala. Peitä voipaperilla. Kypsennä uunissa 180°C noin 15 min. Pidä kala lämpimänä.
Pehmennä sipulikuutiot kattilassa öljyvoisekoituksessa. Kun sipulit ovat saaneet väriä, lisää kalalientä ja saman verran valkoviiniä (esim. ranskalainen Muscadet sur Lie). Lisää hieman tilliä ja persiljaa. Anna kiehua kunnes noin puolet kastikkeesta on jäljellä, lisää kermaa. Tämän jälkeen sekoita voi kastikkeeseen. Viimeistele sitruunamehulla, ripauksella suolaa ja pippuria. Pidä lämpimänä. Paista kanttarellit pikaisesti voissa ja öljyssä. Kuvassa näkyy tarjoiluehdotus.
Galette des rois
Ranskassa nautitaan loppiaisen jälkeisenä sunnuntaina traditionaalisesti tämä "kuninkaiden torttu". Lehtitaikinan sisälle "frangipane" eli mantelimassatäyte ja sisälle kätketään pieni posliininen pyhimys.
Torttu syödään heti eli jaetaan paloihin syöjien määrän mukaan. Voi sitä onnekasta, jonka palasta löytyy pyhimys. Hän saa nimittäin kantaakseen "kultaisen" paperikruunun. Päivän "kuningas" tai "kuningatar" on löytynyt. Tarjoillaan perinteisesti shamppanjan kanssa.
Ainekset: valmis voitaikina, voi, kananmunat, manterijauhe. Voi kun olisi ollut vähän manteliesanssia, ehkä Amarettokin (mantelilikööri) olisi tehnyt tehtävänsä.
Reunoille massaa ei kannata levittää.
reikä keskelle
Haa, Saila teki tämän itse alusta loppuun
... ja se on TOTTA!
... ja se on TOTTA!
No comments:
Post a Comment