15 December 2010

Porsasta "Apulian" tapaan 15.12.2010

Porc à la facon des Pouilles
Valitettavasti kuva ei anna oikeutta tälle aterialle...
Alkuperäinen ja se oikea versio on kotoisin Apuliasta, Etelä-Italiasta: karitsan lihaa, peruna, tomaatti, pecorinojuusto ja oliiviöljy. Kaikki edellä mainitut ladotaan vuokaan ja hop - uuniin.
Meidän versio on mukailtu: porsaankyljys (leikkaa palaksi). Laita vuokaan pekonin, porkkanan, sipulin, oreganon ja valkoviinin kanssa. Vuoka jääkaappiin yöksi. Kylkyksen luu, silava, tomaatti, valkosipulinkynsi, laakerinlehti, mustapippuri, chili ja kasvislihaliemi kattilaan kiehumaan noin tunniksi. Poista luu, silava ja lisää "kastikkeeseen" marinadi, jossa liha maustunut. Laita liha uunivuokaan, kaada tomaattikastike ja lisää perunaviipaleet. Päälle kerros parmesaania ja oliiviöljyä.
Punaviini: ranskalainen St-Nicolas de Bourgueil
Jälkiruokana: ranskalaisen torin herkullinen Tarte au citron! "Sitruunapiirakka"

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...