01 April 2013

Päärynäpiirakka à l'Amaretto 1.4.2013

Tourte aux poires & amandes à l'Amaretto
Tämä piirakka perustuu luumu-mantelipiirakan ohjeeseen. Luumujen sijaan käytettiin säilykepäärynöitä ja taikinassa hieman mantelilikööriä. Itse ihastuin enemmän tähän versioon.

Voit testata myös seuraavia. Eräänlainen crème brûlée - unohda taikina, käsittele vain täyte. Vähennä mantelijauheen määrää, lisää 1-2 kananmunaa, hieman maitoa ja vaniljasokeria. Kypsennä bain-mariessa, vesihauteessa. Tai käytä kookosmaitoa, kookosjauhetta, rommiflambeerattuja ananasviipaleita. Em. tapauksessa kypsennä ensin täyte ja lisää vasta loppuvaiheessa ananasviipaleet.
Tai crème à l'orange. Flambeeraa appelsiiniviipaleet Cointreaussa, lorauta likööriä myös taikinaan.
Tai kahviversio tai....marja- ja hedelmämuunnelmat voit siis tehdä piirakkana tai "crème brûléenä". 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...