31 March 2013

Normandialainen vasikankyljys 31.3.2013

Côtes de veau normandes
Emme ole törmänneet usein vasikankyljyksiin, mutta Espoon Sellon Citymarkestista nämä herkut löytyivät. Ko. kaupan lihatiski on yksi parhaimmista - meidän eteen osuneista.

Paista kyljyksiä voiöljyseoksessa  3-4 minuuttia. Sen verran, että ehtivät saada kauniin värin.  Poista kyljykset pannulta (tätä ennen voit halutessasi flambeerata kyljykset calvadoksella). Kerää paistinpannun pohjalle jääneet maut talteen lisäämällä pannulle hieman siiderietikkaa tai omenaetikkaa - sekoita. Nyt voit lisätä pannulle reippaan juomalasillisen verran kuivaa Ecusson-siideriä sekä kyljykset. Keitä lientä hiljalleen kasaan niin kauan kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Viimeistele kastike muutamalla ruokalusikallisella ranskankermaa. Enää puuttuvat paistetut sienet ja silputtu persilja. Lisukkeeksi käy esim. uuniomena (ei sokeria, hieman voita kypsennykseen) tai tuorepasta. Voilà! Vasikanliha on ihanan mureaa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...