03 November 2013

Vadelmamantelipiirakka 3.11.2013

Tarte amandes-framboise

Taikinaan tarvitset 225g vehnäjauhoja, 130g pehmeää voita, ripaus suolaa. Sekoita em. ainekset murumassaksi. Jos haluat taikinasta makeahkon, niin sekoita siihen muutama ruokalusikallinen sokeria. Lisää lopuksi 3 rkl maitoa, sekoita nopeasti, muutoin taikinasta tulee kumimainen ja kova.
Tee taikinapallo ja laita se puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Kylmä taikina on helpompi kaulia ja levittää piirakkavuokaan. Laita vuoka vielä hetkeksi jääkaappiin. Pistele pohja haarukalla, laita voipaperi päälle ja täytä esim. herneillä. Esipaista noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa, poista herneet + voipaperi ja paista vielä noin 5 minuuttia. Poista uunista ja anna pohjan jäähtyä.

Mantelitäyte: sekoita 300g ranskankermaa, 2 kananmunaa, 80g mantelijauhetta, +/- 1 dl sokeria, muutama pisara karvasmanteliaromia tai 2-3 rkl Amaretto-likööriä. Sekoita hyvin.
Levitä piirakan pohjalle kerros vadelmahilloa ja kaada mantelitäyte päälle. Paista noin 50 minuuttia 175°C:ssa - kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...