02 November 2013

Tacos 2.11.2013

Tacos & salsa


Tästä kaikki lähti.

Idea lähti chili con carnesta. Jauhelihan sijaan pataan päätyi possun lapa. Paloittele lapa pienemmksi paloiksi ja paista oliivioljyssä hetki sipuleiden kera. Tämän jälkeen lisää valkosipulia, chilirouhetta, pussillinen valmista chili- ja tacomaustetta (kuva yllä) ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Nyt on aika lisätä 2-3 ruokalusikallista tomaattipyrettä ja 1/2 pulloa punaviiniä (Beaujolais on hyvä valina slow cook -meininkiin), 1/2 l lihalientä ja 4-5- palaa tummaa suklaata  ("75 -80 %:sta"). Sekoita hyvin ja laita pata 150 asteiseen uuniin noin 4-5 tunniksi.

5 tunnin päästä liha on kuin revitty paloiksi, ja liemestä ei ole enää paljon jäljellä.

Tämä on oivallinen pohja salsalle. Voit maun mukaan parannelle korianderilla, limellä, punasipulilla...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...