Odotellessa ateriaa... kylmä belgialainen olut, kirsikanmakuinen Kriek Lambic
Kala oli käsitelty vain oliiviöljyllä ja merisuolalla.
Enintään 5 minuuttia /puoli riittää noin 1 kg kalalle.
Dorade grillée aïoli
Aioli: 4 valkosipulinkyttä (poista vihreä keskus), joiden päälle ripottele vähän suolaa ja murskaa ne veitsien terällä. Laita munankertuainen ja valkospipuli kulhon pohjalle, sekoita. Lisää ohuena nauhana neitsytoliivilöjyä ja sekoita kunnes seos alkaa muistuttaa majoneesia. Lopuksi lisää joukkoon ripaus sitruunamehua ja cayennepippuria. Laita jääkaapiin tunniksi.
PS. valkosipulia voit laittaa makusi mukaan.
Rully on burgundilainen kuiva valkoviini, joka tulee Beaunen alueelta.
No comments:
Post a Comment