22 June 2013

Clafoutis - lämmin kirsikkavuoka 22.6.2013

Tämä kirsikkavuoka on perinteellinen kirsikkakauden talonpoikaisruoka Limousinin seudulla Ranskassa. Nami!


Clafoutis aux cerises
 Tarvitset runsaan litran makeita, tuoreita, mustia kirsikoita. Sesongin ulkopuolella voit käyttää valutettuja tölkkikirsikoita. Voit halutessasi terästää kirsikoiden makua Kirschwasserilla (kirsikkaviinalla). 
 Pane seuraavat ainekset tehosekoittimen kulhoon: 3 dl täysmaitoa, 3/4 dl sokeria, 3 munaa, hieman vaniljasokeria, hyppysellinen suolaa ja 1,5 dl vehnäjauhoja. Sekoita 1 minuutti huippunopeudella.
 Kaada voidellun uunivuoan pohjalle noin 1 cm:n kerros taikinaa. Laita vuoka uuniin 1-2 minuutiksi kunnes taikina jähmettyy. Ota vuoka pois uunista. Laita kirsikat taikinapohjalle ja sirottele päälle sokeria. Kaada päälle loput taikinasta. Paita 175 asteisen uunin keskiosassa noin tunti. Tarjoile lämpimänä. Viimeistele tomusokerilla.
Voit vaihtaa kirsikat omenoihin, luumuihin, mustikoihin, karhunvatukoihin. Koska mustikat ja karhunvatukat ovat mehupitoisia, niin lisää jauhomäärä 1,5 dl:sta 3 dl:aan.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...