Soupe de salsifis
Oli korkea aika kokkailla kuin Michelin-kokki. Viime kerrasta olikin vierahtänyt tovi. Erilaisia ja ei yhtään vaihtoehtoja pyöri päässäni. Tekisin  alkuruoan, pääruoan ja jälki....no, jälkiruoka olisi jo liioittelua. 
Jostain muistini uumenista tuli esille ajatus mustajuurikeitosta. Eikös sen paras sesonki ole syksyllä. Muistelin erästä ravintolailtaa, jossa alkuruokana oli tarjoiltu pehmeää, maukasta keittoa. Siinä se oli - alkuruokana olisi mustajuurikeitto. Reseptisurffailua. No, sen verran myönnyin, etten sentään lähtenyt yrittämään versiota, jossa olisi kuohuviiniä tai sherryä. 
Ei muuta kuin sateessa mustajuuria ostamaan, ja reseptin mukaan myös pari perunaa & purjo. Varalta myös kivennäisvettä. Hanskoja suositeltiin valmistusvaiheeseen. 
Pääruoaksi Janssonin kiusausta ja jotain punajuuripöperöä sen kera. Pääruoka oli hieman hakusessa...
Maistelin tulosta ennen pippurin ja suolan lisäämistä. Maku ei ihan vastannut muistikuvaani. Ei ihme, sillä muistelemani samenttinen keitto olikin ollut maa-artisokkakeitto. Whatever.... innostukseni meni nopeasti ohi. Pääruokaan asti en koskaan päässyt, joten varsinainen "kokki" sai keksiä pääruoan. Keitto maistui perunapurjokeitolta.


No comments:
Post a Comment